Schoorsteenvegerij Feije - Schoorsteenvegen, onderhoud, levering en montage van diverse producten in Haarlem en omstreken

Switch to desktop Register Login

Mechanische ventilatie

Sinds 25 à 30 jaar is het steeds gebruikelijker geworden dat woningen voorzien zijn van een mechanisch ventilatie systeem.

Deze systemen moeten voor schone, gezonde lucht zorgen in de woning. Maar al te vaak zijn de systemen zo vervuild geraakt dat dat je blij mag zijn dat er überhaupt verversing plaatsvindt. Via roosters boven de ramen wordt lucht van buiten aangevoerd welke via de vrije ruimte onder de deuren naar de centrale punten (keuken, wc, & badkamer) in de woningen horen te gaan, om daar afgevoerd te worden via de ventielen.

Hierbij zal in de loop van de tijd het systeem vervuild raken met stof, vet, haren, en bacteriën. Samen met vocht is dit een perfecte broedplaats voor ziekte kiemen & allergieën. Helaas wordt maar al te vaak vergeten om dit te laten reinigen.

Bij mechanische ventilatiesystemen adviseert de fabrikant dat bewoners zelf ieder kwartaal de aanzuig ventielen reinigt, en de ventilator unit 1x per jaar laat reinigen. Over de bijbehorende kanalen wordt nooit gesproken.

Ons advies is om het hele systeem (unit & kanalen) eens in de 3 tot 5 jaar te laten reinigen.

© 1969 - 2014 Schoorsteenvegerij Feije. Alle rechten voorbehouden.

Boven Desktop versie